X 20
Bugun...
SON DAKİKA

Hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü: Gazze'de 'salgın' açıklaması

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Gazze'de bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi.
facebook-paylas
 Tarih: 24-10-2023 16:21:45  -   Güncelleme: 25-10-2023 02:06:45

Hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü: Gazze'de 'salgın' açıklaması

İsrail ablukası ve saldırıları altındaki Gazze'de, çoğu çocuk olmak üzere bir günde 3 binden fazla kişide çeşitli salgın hastalık vakalarının tespit edildiği açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, çok sayıda uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.



İçme ve günlük kullanım suyunun yetersizliği ile kişisel temizlik ihtiyacının karşılanamadığına vurgu yapılan açıklamada, "Barınma merkezlerindeki büyük kalabalıklar nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor" ifadesine yer verildi.

Hastanelerin durumunun kötüleştiği kaydedilen açıklamada, "Gazze Şeridi'ni vuracak ve kontrol edilmesi mümkün olmayacak büyük bir salgın dalgasına" karşı uyarıda bulunuldu.



Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.



Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı" dedi.



Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze'ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.



Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

İsrail, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi

Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen İsrail ordusu, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi.

"Son 24 saatte 700 kişi daha hayatını kaybetti, 12 hastane hizmet dışı kaldı"



Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 700 Filistinli daha hayatını kaybetti, 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 5 bin 791'e yükseldi. Açıklamada hayatını kaybedenlerin 2 bin 360'ının çocuk olduğu belirtildi.



Bakanlık ayrıca 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin saldırılardan ve yakıtın tükenmesinden dolayı tamamen hizmet dışı kaldığını duyurdu.



Açıklamada, "Hastane kapılarının açık olması bu kurumların yaralı akınına hizmet verebildiği anlamına gelmiyor" denildi.

İsrail Gazze'de el ilanı dağıttı, 'ödül karşılığında bilgi' istedi

İsrail ordusu Gazze'de havadan broşürler dağıtarak Filistinlileri "Hamas'ın elindeki rehineler hakkında ödül karşılığında bilgi vermeye" çağırdı.

İlanda şu ifadeler yer aldı:

"Eğer barış içinde yaşamak ve çocuklarınız için daha iyi bir gelecek istiyorsanız, insanı olanı yapın ve bölgenizde tutulan rehineler hakkında teyitli ve güvenilir bilgileri bizimle paylaşın. İsrail ordusunun sizin ve evinizin güvenliğini korumak için azami çabayı göstereceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca para ödülü de verilecektir. Gizliliğinizin korunacağının da garantisini veriyoruz".

Reuters'ın haberine göre Han Yunus'a atılan ilanlar Filistinlilerce toplanıp yırtıldı.

Bir Filistinli, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslenerek "Ne yaparsan yap, umrumuzda değil. Hepimiz burada, Gazze'de direniyoruz. Burayı terk etmeyeceğiz" dedi.


 


 

  HABER VİDEOSU

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  HAVA DURUMU
resmi ilanlar
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI