X 20
Bugun...
SON DAKİKA

Hollanda iki İsrailli bakana Schengen Bölgesi'ne giriş yasağı getirdi

Hollanda, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in 10 Eylül itibarıyla Schengen Bölgesi'ndeki 29 ülkeye girişini yasakladı.
facebook-paylas
 Tarih: 10-09-2025 21:15:35

Hollanda iki İsrailli bakana Schengen Bölgesi'ne giriş yasağı getirdi

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, iki bakanın Schengen Bilgi Sistemi'nde ‘istenmeyen kişi’ olarak kaydedildiğini teyit etti.

Bakanlık sözcüsü, "Bakanımız dün parlamentomuza gönderdiği mektupla bunu duyurdu” derken ekledi:

Bu tedbir, (İsrailli) iki bakanın bugün itibarıyla Schengen Bilgi Sistemi'nde istenmeyen yabancı olarak kaydedilmesi anlamına geliyor. Bu, Şengen ülkelerinin sınır makamlarının bu kaydı görebileceği ve kişilerin girişini reddedileceği anlamına geliyor.”

İki bakanın ‘istenmeyen kişi’ ilanı


Caspar Veldkamp

Bir önceki Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, 29 Temmuz'daki açıklamasında, İsrailli bakan Ben-Gvir ve Smotrich'i “defalarca Filistin halkına karşı şiddeti kışkırttığını, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesini ısrarla savunduklarını ve Gazze Şeridi'nde etnik temizlik çağrısında bulunduklarını” belirterek bu iki bakanın ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiğini duyurmuştu.

Veldkamp, Gazze'deki durumun "tahammül edilemez ve savunulamaz" olduğunu ifade etmiş, İsrail'in Lahey Büyükelçisi'ni de Bakanlığa çağıracağını kaydetmişti.


(DIŞ HABERLER SERVİSİ)


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HAVA DURUMU
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI