X 20
Bugun...
SON DAKİKA

VİDEO- Yeşil Sol Adana binasına saldırı girişimi

Yeşil Sol Parti, bugün saat 10.30 sıralarında bir kadının Adana İl Örgütü'ne yanıcı madde bıraktığını, sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaştığını bildirdi. Yeşil Sol Parti, “Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00'da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir” açıklamasını yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-08-2023 21:37:34

VİDEO- Yeşil Sol Adana binasına saldırı girişimi

Yeşil Sol Parti, bugün saat 10.30 sıralarında bir kadının Adana İl Örgütü'ne yanıcı maddeler bıraktığını ancak sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaştığını, aynı kadının saat 16.00'da parti etkinliği düzenlenen Seyhan İlçe Örgütü'ne girmeye çalışırken parti üyeleri tarafından yakalanarak polise teslim edildiğini duyurdu.

Yeşil Sol Parti’nin konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımlar yapıldı:


“Kimliğini öğrenemediğimiz fotoğraftaki şahıs, bugün saat 10:30 sıralarında elinde bulunan bu yanıcı maddeleri Adana İl Örgütümüze bırakarak ayrılıyor ve 15 dakika boyunca il binamızda kalıyor. Şahıs, sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaşıyor. Şahsın yakalanması için gerekli işlemler başlatılmalıdır. Daha önce de denenmiş ama başarılı olunamamış bu saldırı girişimlerine karşı mücadelemiz sürecektir.

Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00'da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir. Şahıs, parti binamızda bulunan arkadaşlarımıza verdiği bilgide, kendisini polisin yönlendirdiğini belirtmiş ve saldırı girişiminde bulunan kişinin de kendisi olduğunu kabul etmiştir. Gelişmelere ilişkin Adana Milletvekilimiz Tülay Hatimoğulları ve avukatlarımız Adana İl Örgütümüzde saat 17:30’da açıklama yapacaktır.”

HDP Adana İl Örgütü ise, kurumsal Twitter hesabından olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bu şahıs HDP Adana /Yeşil Sol İl Örgütüne saldırı girişiminde bulunmuştur. Bu tür saldırılar bizim siyasal faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği, bugün saat 10.30 sıralarında HDP/Yeşil Sol Parti Adana İl Başkanlığı'na yanıcı madde bırakan ve sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaşan kadının gözaltına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“20.08.2023 günü saat 10.30 sıralarında Adana HDP İl Binası giriş kapısına bir bayan şahıs tarafından 3 adet ispirto şişesi ve 1 adet defter bırakılması olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. olduğu tespit edilerek Emniyet Birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlığıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir.

Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

  HABER VİDEOSU

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HAVA DURUMU
resmi ilanlar
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI