X 20
Bugun...
SON DAKİKA

VİDEO- Fatma Duygu Özkan için adalet eylemi: "Kadınlar göz göre göre öldürülüyor"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 41 yaşındaki Avukat Doğan C.G. tarafından 4. kat penceresinden atılarak öldürüldüğü iddia edilen 38 yaşındaki Fatma Duygu Özkan için adalet istedi. Platform üyeleri Özkan'ın hayatını kaybettiği yerde toplanarak açıklama yaptı. Özkan'ın annesi Nursel Uyar, "Konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanıyorum ama ayaktayım, yıkılmadım, yıkılmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar arayacağız. Hepimiz bir anneden dünyaya geldik. Yalvarıyorum adaletimize. Önce Allah diyorum sonra adalet diyorum. Gereken cezanın verilmesini istiyorum. İbreti alem olsun. Eğer gereken ceza verilirse erkekler bundan sonra daha dikkat eder. O insanı Allah’a havale ediyorum. Adalet diyorum, adalet diyorum başka bir şey demiyorum. " dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 20-08-2023 16:03:05

VİDEO- Fatma Duygu Özkan için adalet eylemi:

Fatma Duygu Özkan (38) geçtiğimiz pazartesi günü 20:20 sularında, Kadıköy’deki 4 katlı binanın 4. katındaki dairenin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Evde bulunan Bursa Barosu’na kayıtlı Avukat Doğan Can Gündüz (41), Özkan’ın kendisini aşağıya attığını söylemiş, ancak görgü tanıklarının, ‘kadının bir erkek tarafından pencereden atıldığını’ söylemesi üzerine Gündüz gözaltına alınmıştı. Gündüz, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bugün olayı protesto etme ve adalet çağrısıyla, olayın gerçekleştiği Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi'ndeki binanın önünde toplanarak açıklama yaptı. Özkan'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, olayın üstünün örtülmemesini ve Gürbüz'ün hak ettiği cezayı almasını istedi.



"KADINLAR GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRÜLÜYOR"

Grup adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Öldürülen bir kadın kardeşimizin öldürüldüğü yerde buluşmak zorunda kaldık. Yıllardır, kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi yürütüyoruz" diyerek şunları dile getirdi:

"Erkek şiddetiyle öldürülen kadın arkadaşlarımızın, aslında önlenebilir ölümlerle aramızdan ayrıldığını çok iyi biliyoruz. Kadınlar göz göre göre öldürülüyor ama bununla ilgili önleyici tedbir kararları uygulanmıyor. Öldürülen kadınların aileleriyle omuz omuza yol yürüyen mücadele edenleriz. Kadın cinayetleri azalmıyor. Bugün Fatma Duygu kardeşimiz için buradayız. Burada itildi Fatma Duygu, bu pencerenin altındayız biz. İtildiği yerin altında. Biz sadece burada değiliz. O açıdan şiddete faili erkekler duysun. Önce fail Avukat Doğan dedi ki, 'Kendi düştü dedi, intihar etti' dedi. Durumu açıklığa kavuşturan ise görgü tanıkları oldu. Artık hepimizin gözü pencerelerde, balkonlarda. Bir kadının sesini duyduğumuzda, acaba biri şiddete mi uğruyor diye oraya dönüyor yüzümüz."



“O İNSANI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 41 yaşındaki Avukat Doğan C.G. tarafından 4. kat penceresinden atıldığı iddia edilen 38 yaşındaki Fatma Duygu Özkan'ın annesi Nursel Uyar da şunları söyledi:

“38 yaşındaki yavrumu kadın cinayetinde kaybetmiş bir anne olarak ciğerim yanarken fazla bir şey konuşamayacağım. Benim adıma, bütün kadınların adına, cinayete kurban giden bütün kadınlarımızın adına konuşan kadın hakları savunucu platformuna sonsuz teşekkür ediyorum. Konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanıyorum ama yıkılmadım, ayaktayım, yıkılmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar arayacağız. Hem benim kızımın hem bütün cinayete kurban giden rahmetli kadınlarımıza buradan rahmet diliyorum ve benim kızıma da rahmet dileyin. Adalet istiyorum artık ‘dur’ diyelim. Hem beraber ‘dur’ diyelim hakkımızı arayalım. Kadınsız bir dünya düşünülemez. Kadın bir çiçektir ama öyle ama böyle kadın kötü olamaz. Lütfen kadınlarımıza sahip çıkın. Kadınları sevin, her şeyden önce kadınlara değer verin. Hepimiz yavrusu var, hepimizin annesi var. Hepimiz bir anneden dünyaya geldik. Yalvarıyorum adaletimize. Önce Allah diyorum sonra adalet diyorum. Gereken cezanın verilmesini istiyorum ibreti alem olsun. Eğer gereken ceza verilirse erkekler bundan sonra daha dikkat eder. O insanı Allah’a havale ediyorum. Adalet diyorum, adalet diyorum başka bir şey demiyorum. Gereken ceza verilsin o zaman içimiz rahat olacak”.

 

  HABER VİDEOSU

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HAVA DURUMU
resmi ilanlar
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI